Історичний квест-реконструкція

2020-10-13

/Files/images/nove/4.jpg

Як козаки дівку-бранку визволяли

Історичний квест-реконструкція "Як козаки бранку визволяли"
14 жовтня - Покрова Пресвятої Богородиці, День захисника України та День козацтва. Цьогоріч ми вирішили дати змогу нашим дітям відчути гордість за наших славних захисників, поринувши в атмосферу часів козацтва. Мета квесту - реконструкції - здобути нові знання про ті часи , відтворити певні моменти з життя козаків, розвивати в дітях згуртованість, взаєморозуміння, взаємовиручку, колективізм, відповідальність, довіру, уміння делегувати повноваження, вірно розставляти пріоритети та вибудовувати власну стратегію.
8 команд, 9 локацій. Легенда наступна: підступні османці полонили дівку-бранку (вона ж учитель фізкультури). Щоб звільнити її з полону, потрібно заплатити викуп. Золото, звісно, здобувалося у випробуваннях на локаціях. Завдання були з обов'язковою теоретичною підводкою (сподіваємось, це знадобиться на уроках історії та на ЗНО в майбутньому)))). Козацьким роям потрібно було подолати підземні ходи, несподівано висадитися з підводного човна (козаки ще в ті часи це практикували!!!), відгадати загадки козака-характерника, розв'язати задачу про реєстрове козацтво, скласти кодекс честі козака, здогадатися про певні історичні факти, вивчити елементи бойового гопака, позмагатися у спритності, влучності та витривалості, доповнити козацькі історії колоритними прізвищами та намалювати карту власного маршруту до Кафи.
Наші козаки проявили себе кмітливими, спритними, швидкими та згуртованими, з гарними знаннями та чудовим почуттям гумору. Словом, СПРАВЖНІ КОЗАКИ. Пишаємося вами!
В підсумку - бранку визволили, золото в османців відібрали.
Дякуємо всім і шануймося, бо ми того варті!
Кiлькiсть переглядiв: 109