День захисника України

2018-10-14

/Files/images/kozatstvo/IMG_7022.JPG 12 жовтня у Тальянківській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся ряд заходів, приурочених Дню захисника України.

Розпочалося святкування загальношкільним флешмобом, який підготували учениці 7 класу та Охрімчак М.Д., вчитель 3 класу. До початку флешмобу сильна частина учнів початкової школи позмагалася у спритності та швидкості під час спортивного заходу "Ти козак і я козак".

Для перегляду відео необхідно встановити останню версію Adobe Flash Player.

/Files/images/kozatstvo/IMG-f574467206826485bfbdd337b9ecbbe8-V.jpg

Далі дітей чекала урочиста лінійка, де вони ще раз пригадали, які три свята приходяться в Україні на 14 жовтня, подякували героям, що стоять на варті миру і незалежності нашої держави.

Наступний етап - загальношкільний квест "У пошуках козацьких шабель". Учні 5-9 класів поділились на рої та отримали завдання від гетьмана - знайти козацькі шаблі, викрадені бусурманами.

/Files/images/kozatstvo/IMG_7016.JPG

КОЗАЦЬКА СТАРШИНА

На локаціях учасників чекала "козацька старшина" з певними місіями: козака з бою винести, скарбницю наповнити, листа турецькому султану написати, підготувати коней до походу, пояснити походження козацьких прізвиськ, козацьку пісню та танок виконати, розгадати назви козацького одягу, визначити, які історичні події відбувалися по певних датах і, нарешті, наліпити вареників.

Лише після проходження всіх "станцій" рій отримував підказку про місцезнаходження козацької шаблі.

/Files/images/viber image.jpg

Козаки Тальянківської школи пишуть лист турецькому султанові

/Files/images/kozatstvo/IMG_7056.JPG/Files/images/kozatstvo/IMG_7070.JPG/Files/images/kozatstvo/IMG_7105.JPG/Files/images/kozatstvo/IMG_7078.JPG/Files/images/kozatstvo/IMG_7090.JPG

ПЕРШУ ШАБЛЮ ЗНАЙДЕНО!!!

/Files/images/kozatstvo/IMG_7116.JPG

ТАЛЬЯНКІВСЬКА СЛАВНА СІЧ. Козак Ендрю Сміт (третій справа) із шаблею, здобутою у нелегких випробуваннях.

День промайнув, як одна мить. Море позитивних емоцій, нові знання, відчуття гордості за наших славних предків та теперішніх захисників України.

Щира подяка всім, хто організував заходи та приймав у них участь!

Кiлькiсть переглядiв: 332